Controlemaatschappij

Morgen, 25 september 2021 neemt de overheid een grote stap in het volledig onder controle krijgen van zijn bevolking. Je hebt vanaf morgen namelijk een QR-code nodig om toegang te krijgen tot de horeca, concerten en festivals als die al gehouden worden, theaters en bioscopen en professionele sportwedstrijden. In theorie lijkt dit allemaal heel onschuldig. Het gaat toch heel gemakkelijk? Het scannen van de code duurt maar een paar seconden, met dertig seconden zit je binnen aan een tafel.

Maar tegenwoordig is niets meer wat het lijkt. De corona-app en de QR-code zijn namelijk de opmars naar een controlemaatschappij. Terwijl het in de media gaat over de terrassen en toegang tot het toilet, zie ik verdeel en heers en uitsluiting. De media en de overheid werken nauw samen om een tweedeling te bewerkstelligen. De media creƫren constant conflicten, inhakend op het overheidsbeleid. Eerst op internationaal niveau: China en de rest van de wereld, vervolgens op Europees grondgebied, Nederland en de rest van Europa, dan op branche niveau, Horeca tegen detailhandel, vervolgens de geneugten van de ouderen tegenover de behoeften van jongere generaties, maskerdragers en kippengaastheoretici, afstandhouders en knuffelaars, testers en staafkritici, gevaccineerden en zo-verklaarde anti-vaxxers, ouders en kinderen, leraren en studenten, overheidsgetrouwen en complottheoristen, schapen en snappies. Alles wordt geschreven en gezegd om het volk verdeeld te houden, zodat ze geen vuist maken tegen de oorzaak van alle ellende die ons land het afgelopen anderhalf jaar heeft moeten doorstaan: de overheid. Verdeel en heers is een (oorlogs)tactiek al zo oud als de mens zelf.

Woordspelletjes daargelaten, kan ik in deze context Jenny van Wieringen citeren: …alle oorlogen beginnen met uitsluiting. Daar is het meeste mee gezegd. Maar omdat sommige mensen om in actie te komen geprikkeld moeten worden met mogelijk scenario’s, bij deze:

Ongevaccineerden die naar een restaurant of cafĆ© willen laten zich vooraf testen, installeren een app op hun mobiele telefoon en mogen als beloning voor goed gedrag naar binnen.(als ze negatief testen tenminste) De corona-app, apartheidspas of uitsluitbrevet wordt met de tijd niet alleen maar verplicht voor toegang tot een restaurant of cafĆ© maar nu ook voor toegang tot supermarkten bakkers, slagers en kruidenierszaken. Dat testen is toch wel een gedoe elke keer. Omwille van het gemak of het ongemak, laat de ongevaccineerde zich toch vaccineren en wordt beloond met het oh zo begeerde groene vinkje. Maar er is een groep die niet mee wil Ć³f mee kan doen aan de controlelust van de overheid. Mensen die nog geen mobiele telefoon hebben bijvoorbeeld. Mensen die nog niet zo technologisch onderlegd zijn dat ze weten wat vegen over een beeldscherm doet. Een grotere groep ouderen, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of mensen die ervoor kiezen om niet mee te doen aan het spel dat de overheid met zijn bevolking speelt. Deze groepen worden uitgesloten van publieke plaatsen en openbaar vervoer. Ze mogen niet meer naar de locatie waar gestemd wordt, want, zonder QR-code kom je niet meer binnen. Terwijl vrijheid en bewegingsvrijheid een gegeven geboorterecht is. Het is niet iets dat teruggewonnen dient te worden. Vrijheid is niet gedwongen te worden jezelf te laten testen of te vaccineren. Vrijheid is niet jezelf onderwerpen aan mensonterende tests in het kader van volksgezondheid. Dit heeft immers niets met volksgezondheid te maken. Mensen met HIV, Ebola, MERS, SARS, Pokken kunnen vrij bewegen als ze maar getest zijn op corona of geĆÆnjecteerd zijn met een gen-techinjectie in het kader van datzelfde corona.

Het begon met uitsluiting, toen kwam de heksenjacht, toen volgde opsluiting, gevolgd door…

Vul dat laatste zelf maar in.

Voor hen die denken: die Ber heeft een klap van de molen gehad. Hier een glimp in de toekomst van ons land en de rest van de wereld. Australiƫ is in ƩƩn klap de grootste en strengste gevangenis op aarde geworden. Ook dat begon met het verplicht tonen van een corona-app met geldige QR-code. Nu worden onder andere bouwvakkers, vrachtwagenchauffeurs verplicht tot vaccinatie leidende tot hevige protesten. Nederlandse media doen enkel verslag van de ongeregeldheden tijdens een meer dan gerechtvaardigd protest. In plaats van verontwaardigd te zijn over de regels en wetten die de overheid over ons heen stort.

Als we hier in Nederland netjes meedoen aan de opgelegde vrijheidsbeperkende maatregelen, die ook nog eens als versoepelingen gebracht worden, dan zal ons een verschrikkelijke winter te wachten staan. Een waarin de vergelijkingen met een bepaalde periode uit onze geschiedenis steeds vaker op de voorgrond komen te staan. En geef de mensen die de vergelijkingen maken eens ongelijk. In dit tempo zullen we onze vrijheid sneller kwijt zijn dan de neuzen van onze regeringleiders kunnen groeien van de leugens die ze al lachend uiten.

Stop met testen! Stop met de QR-codes en de app. Als je ervoor kiest om mee te doen met die controlemiddelen, zal de greep van de overheid op zijn volk, snel verstrakken. Geschiedenisboeken zijn niet mild voor hen die aan de verkeerde kant van de geschiedenis stonden. Dat zien we nu immers kristalhelder. Zij die fout zaten, wilden controle uitoefenen over een ander.

2 gedachtes over “Controlemaatschappij

Plaats een reactie