Ideale zondag

Zondag 15 oktober 2017. De zon schijnt hier volop. De dauw op de grassprietjes schittert mij tegemoet. De condens op de ramen zegt me dat het koud geweest is vannacht. De geur van kamille prikkelt mijn reuk en ik zit te bedenken wat ik met deze zintuiglijke zondagmorgen ga doen? Zal ik een wandeling maken? Met de wetenschap dat ik dan de rest van de dag rustig aan moet doen. Of moet ik achter het glas blijven zitten, mezelf verwonderen over het mooie weer? Altijd weer dat dilemma. Kon ik maar binnen blijven en toch genieten van de zonovergoten zondag. Met een kopje koffie, een krantje of een boek en de zonnestralen op mijn gezicht. En door het lezen geïnspireerd raken om vervolgens te gaan schrijven. De ideale zondag.

Kan ik het dan niet allemaal hebben? Waarom eigenlijk niet? Als ik gewoon een klein stukje ga lopen met de zon op mijn gezicht, en op een bankje ga zitten lezen, om daarna naar huis te keren en te gaan schrijven. Laat ik dat maar doen. Ik kan er misschien zelfs meer energie van krijgen.

Dus, mijn beste lezers, ik ga er even tussenuit. Ik wens jullie een hele fijne, zonovergoten zondag toe met alle ingrediënten die het voor jullie de ideale zondag maken. Mochten jullie in een schrijfflow zitten, laat me dan weten wat jullie ideale zondag vormt.

 

Tot gauw,

 

Ber Runderkamp

Advertentie

13 gedachtes over “Ideale zondag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s